Faydalı Özel Ders Nasıl Olur?


Okullarda verilen eğitim her zaman öğrencilerin istenen başarıya erişim sağlamalarında yeterli gelmemektedir. Bu sonuca ulaşılmasında farklı etmenlerin olduğu bilinmektedir. Öncelikle öğrencilerin büyük bir bölümü kalabalık sınıflarda kendilerini göstermek konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Bu da öğrenci analizlerinin yapılmasına ya da hangi öğrencinin konuyu kavramadığının tespit edilmesine imkân tanımamaktadır. www.eveozelders.com adresinden alınabilen ve alanlarında uzman eğitimciler tarafından verilen özel ders eğitimleri, öğrencilerinin başarılarının önlerinde bulunan engelleri kaldırmaktadır. Birebir konu anlatımı ya da soru çözümü şeklinde devam eden derslerden maksimum fayda alınabilmesi için öğretmenin de öğrencinin de yapması gereken bazı şeyler bulunmaktadır. Karşılıklı şekilde atılan adımlar neticesinde dersler hem keyifli geçmektedir hem de ders verimleri yüksek rakamlara erişim sağlayabilmektedir.

Özel Derslerde Olması Gerekenler

Özel derslerde verim alınabilmesi için öğrencilerin kendilerini rahat hissetmeleri gerekmektedir. Bu alanda pek çok eğitimci sert bit tutum sergileyerek otoriter bir hava sağlamaya çalışmaktadır. Ancak faydalı bir ders süreci geçirilebilmesi için öğrencilerini eğitimcilerden çekinmemeleri gerekmektedir. Öğrenciler, anlamadıkları içerikleri ne kadar rahat bir şekilde sorabilirlerse, başarı oranları da o kadar artacaktır. Ayrıca ders uzunlukları ve aralar takviye eğitimlerde maksimum fayda sağlayabilmek için bir hayli önem arz etmektedir. Çünkü ortalama bir öğrencinin dikkatli şekilde en çok elli dakika ders dinlediği bilinmektedir. Bu süre sonunda on beşer dakikalık aralar vermek öğrencilerin derse daha kolay adapte olmasını sağlamaktadır. Lise ya da üniversite sınavlarına hazırlık dönemlerde farklı kaynak kullanımı bir hayli önemlidir. Takviye derslerde birden fazla kaynak kullanımı, öğrencileri girmeleri gerekli olan sınavlara daha donanımlı şekilde hazırlayacaktır. Bunların yanı sıra takviye dersler sadece sözlü olarak değil görsel olarak da yapılmalıdır. Görsel materyaller ile desteklenen konu anlatımları, öğrencilerin hafızalarında uzun süreli kalacak içeriklerin oluşmasına yardımcı olmaktadır.

Faydalı Özel Derslerde Eğitmen Seçimi

Eğitmen seçimleri özel derslerde maksimum fayda alınabilmesi için incelikli düşünülmesi gereken konulardan biridir. Öncelikle ders alımlarına başlamadan, eğitimcinin planları üzerine sorular sorulmalıdır. Faydalı bir süreç için alınacak olan cevapların hem öğrencileri hem de ebeveynleri tatmin etmelidir. Bu bağlamda eğitimcilerin ders öncesi hazırlık yapmaları gerekmektedir. Hazırlıklı olarak başlanan dersler neticesinde öğrenciler ders esnasında okulda olduğu gibi konuya ara vererek içerik yazmakla uğraşmamaktadır. Böylece birebir anlatımlarda öğrencinin odak noktası her daim ders içeriği haline getirilmelidir. Ek olarak işlerinde uzman eğitimciler soru kalitelerini ve zorluk seviyelerini de öğrencinin durumuna göre belirlemektedir. Bu sayede kolaydan zora doğru giden sistem eşliğinde soru çözümü yapan öğrenciler, giderek kendilerini geliştirmektedir. Birebir derslerde, öğrencilerin farklı kaynaklardan çözemedikleri ya da kafalarını karıştıran soruların kolay ve pratik bir şekilde nasıl çözüleceği de gösterilmektedir. Böylece öğrenciler sınavlarda vakit kaybetmeden sorulan soruların yanıtlarını bulabilmektedir.

Yorumlar